У Дрогобичі обмежили використання одноразових поліетиленових пакетів

Дрогобич доєднався до міст Львівщини, які обмежили використання одноразових поліетиленоих  пакетів у місті.

Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради прийняв рішення щодо обмеження використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах міста.
Про це повідомив Тарас Бачинський, керівник відділу економіки ДМР.

“Мотивація впровадження такої ідеї надиктована вимогою часу, адже це світова тенденція. Весь світ в турботі за екологію, активно відмовляється від одноразових поліетиленоих  пакетів. Враховуючи складну ситуацію із вивезенням сміття з Дрогобича, таке рішення може піти на користь і зменшить кількість, бодай отих поліетиленоих пакетів, термін розкладання яких складає кілька сотень років, – коментує для Варто Тарас Бачинський, керівник відділу економіки ДМР. 

Відтак, суб’єктам господарювання сфери торгівлі і послуг рекомендують пропонувати покупцям альтернативу: біологічні, полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.


У відділі економіки ДМР планують шляхом укладення Меморандуму з торгівельними мережами міста Дрогобича провести спільні заходи, спрямовані на відмову від поліетиленових пакетів та використання альтернативних екобезпечних пакувальних матеріалів. Зараз меморандум вже готовий і триває період узгодження механізмів впровадження такого нововведення, та узгодження усіх далей, щоб було зручно усім учасникам процесу перейти на використання паперових чи багаторазових торбинок.

“Ми розробляємо програму, яка буде складатися з кількох етпів: на першому етапі ми будемо забезпечувати паперовими кульками торгові мережі. Далі, витрати будуть розпроділятися – 50 на 50, і третій етап, заключний, – самозавбезпечення паперовими або багаторазомими сумками. Міська рада готова допомогти з закупівлею чи пошуком організацій, які займаються вигтовленням такоїї продукції”, – коментує для Варто Тарас Бачинський, керівник відділу економіки ДМР. 

Після супермаркетів ідею відмови від поліетилену будуть поширювати серед магазинів, ринків та суб’єктів роздрібної торгівлі.

Водночас відділу освіти ДМР, відповідно до рішення виконавчого комітету, доручено провести просвітницьку роботу серед школярів щодо негативного впливу на довкілля використання синтетичних пакувальних матеріалів та переваг використання екобезпечної тари.

***

А ви готові відмовитися від одноразових поліетиленоих  пакеті, які шкодять екології?!


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top