Чи доєднається Дрогобич до міст Львівщини, які заборонили використання одноразові поліетиленові пакети?

Чи доєднається Дрогобич до міст Львівщини, які заборонили використовувати одноразові поліетиленові пакети?

У туристичному смт Славське (Львівщина) заборонили використовувати одноразові поліетиленові пакети.

Таке рішення ухвалили депутати територіальної громади. Відтак, цю норму будуть впроваджувати поступово, пропонуючи покупцям альтернативні варіанти пакування товарів, наприклад, паперові пакети чи тканинні багаторазові сумки.


Це рішення керівництво Славського ОТП планує впроваджувати покроково, а почнуть з інформаційної компанії, яка буде спрямована до місцевих жителів, зокрема до дітей. Планують розповідати  про шкоду від забруднення довкілля і користь від переходу на екологічно чисті матеріали.

Окрім того, що поліетилен дуже довго розкладається і засмічує природу, таке рішення може зменшити кількість сміття.

Ця практика особливо важлива для Дрогобича, міста яке потерпає від сміттєвої кризи.

Схоже на те, що ініціативою Славська пройнялася міська рада Львова, яка планує обмежити використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах Львова. Відповідне рішення під час засідання 9 листопада розгляне виконавчий комітет Львівської міської ради, – повідомив Захід Нет.


Зокрема, власникам супермаркетів та магазинів рекомендуватимуть пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових пакетів – паперові, багаторазові сумк тощо. Також торгові мережі мають розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання ними багаторазових пакетів. Також не обійдеться й без інформаційних кампаній, які повинні прокомунікувати таку ідею в громаді.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, механізм впровадження цього рішення мерія напрацьовуватиме спільно з представниками торгових мереж Львова.

«Минулого року Львів першим в Україні прийняв стратегію «Нуль відходів», яка передбачає ряд практик щодо перевикористання твердих побутових відходів і зміну підходу до сміття, визначення його як ресурсу. Одне з важливих рішень – це відмова від одноразових пакетів і використання багаторазової тари. Львів вже сьогодні має багато практик використання багаторазової тари, тому це рішення викличе великий позитивний ажіотаж серед мешканців міста», – зазначив він заступника міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Мабуть, Дрогобичу вартує взяти приклад зі Славська та Львова, де у такий спосіб намагаються не лише покращити екологічну ситуацію, але й зменшити кількість сміття.

А сміття для Дрогобича міста це болюча тема.

Олег Дьорка


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top