Обласна комісія з подолання “сміттєвої кризи” працює у Дрогобичі (ВІДЕО)

У Дрогобичі відбулося засідання тимчасової контрольної комісії з питання вивозу та утилізації ТПВ у Дрогобицькому районі.

Комісія повинна напрацювати дорожню карту для подолання “сміттєвої кризи” від якої потерпає Дрогобич.

Відтак, роботу комісії розділено на декілька завдань.

Перше, це забезпечити вивезення з Дрогобича сміття на що з обласного бюджету виділено субвенцію у розмірі 3 млн грн для сплати коштів перевізникам та боргів. Як виявилося, Дрогобич заборгував Самбору за вивезення сміття. Комісія покликана налагодити зв’язок з іншими полігонами для прийому сміття за невисокими цінами, тим самим – зменшивши витрати для Дрогобича.

Наступний етап – рекультивація сміттєзвалища без вивозу туди сміття, а вже згодом відновлення довіри у стосунках між Броницею та Дрогобичем.


Комісія вирішила ініціювати проведення фінансового аудиту Комбінату міського господарства, який має провести державна аудитслужба.

Тоді й стане відомо чи підтвердиться факт розтрати коштів Комбінатом міського господарства та спекуляції на вивезенні сміття.

Місто повинно оголосити новий тендер на вивезення та захоронення відходів, але розділити Дрогобич на декілька лотів. Це робиться для того щоб залучити більшу кількість фірм до роботи у Дрогобичі. До слова, ми неодноразово говорили про таку необхідність, а саме про злучення невеликих фірм та полігонів до процесу очищення міста.


Режим роботи комісії передбачає постійні зустрічі та реалізацію напрацювань.

Чи вдасться вирішити комісії проблему Дрогобича… Будемо на це сподіватися.

У будь-якому разі створення такої комісії свідчить про те, що місто, а точніше міська влада, вичерпала свій ресурс, як управлінці.

Впоратися зі сміттєвою проблемою вони вже не здатні.


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top