У Дрогобичі врешті відкрито культурний центр кримських татар (ВІДЕО)

У Дрогобичі врешті відкрито культурний центр кримських татар. Урочистості відбулися 17 жовтня.
***
Культурний центр кримських татар, розташований на вулиці Лесі Українки, 21.
Двері центру будуть відчинені для гостей щовівторка, четверга та суботи, з 11:00 до 16:00 години.

Метою та завданням центру, яким опікується Кримськотатарська громада Дрогобича “Іхсан-Щирість”, є познайомити дрогобичан з багатою культурою кримських татар, які після анексії Криму, оселилися в Дрогобичі, вибудувати дружні та продуктивні стосунки.

“Приміщення центру було отримано у 2016 році, воно перебувало у ненайкращому стані, але його зручне розташування, розміри, інфраструктура, кількість кімнат та інше нас влаштовували. У громади не було грошей для ремонту, і ми почали звертатись до потенційних спонсорів. В результаті чого було отримано фінансовий грант на ремонт та закупку обладнання від Міністерства закордонних справ Республіки Польща”, – коментує голова ГО «Іхсан-Щирість» Рустем Якубов.

Відкриття такого центру вкотре демонструє, що Дрогобич – багатокультурне місто, яке прихильно ставиться до всіх, незалежно від віросповідання чи національної приналежності.
***
Щирі вітання нашим друзям, кримським татарам з відкриттям такого бажаного для них центру.
***
В заході взяли участь Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський, радник Посольства Республіки Польща в Україні Йоанна Юревіч, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, голова культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов та інші. Також на запрошення відгукнулися громадські діячі та волонтери, які дуже багато чого зробили та роблять для громади кримських татар у Дрогобичі – Artur DeskaХосе ТурчикВолодимир Шершень Бараняк, пан Кес з Нідерландів, подружжя з Польщі Войтек та Марта Пенціак.

#Дрогобич

Олег Дьорка

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top