Чи стане Дрогобич зоною екологічного лиха?! Звернення міського голови Дрогобича до голови ЛОДА

Інформаційний портал Дрогобицької міської ради інформує про те, що у понеділок, 13 серпня, під час селекторної наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з головами міст обласного значення та головами районних державних адміністрацій міський голова Дрогобича Тарас Кучма звернувся до Олега Синютки з вимогою оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха у зв`язку зі сміттєвою блокадою.

Тарас Кучма наголосив, що відповідне звернення з прикріпленими документами надіслано у Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

«Злочинне угрупування, яке затіяло «терроризм» протии Дрогобича, втратило здоровий глузд. Ми не маємо права ставити під загрозу життя та здоров`я дрогобичан. Так більше тривати не може. У межах чинного законодавства Дрогобич має право розраховувати на підтримку з боку держави, оскільки впродовж півроку ніякої реакції не було», — резюмував міський голова.

Окрім цього, міський голова Дрогобича Тарас Кучма закликав правоохоронні структури Дрогобича притягнути до відповідальності так званих «невідомих осіб», які у суботу, 11 серпня, знущаючись з місцевих жителів, перекрили вул. Війтівська Гора сміттєвими барикадами.

Відповідь Олега Синютки на запит влади Дрогобича очікується.

Нагадуємо вам, що з лютого 2018 року триває блокування сміттєзвалища в селі Брониця.

23 липня відбулася спроба силового розблокування сміттєзвалища за допомогою приватної охоронної фірми. Правовою підставою стала ухвала суду про заборону будь-якого блокування під’їзної дороги до сміттєзвалища. З відповідною заявою про забезпечення позову міська влада звернулася у суд. Державні виконавці декілька разів зачитували ухвалу, однак сміттєзвалище протестувальники не розблокували. Було задіяно представників охоронної фірми, яку найняв департамент міського господарства.

Відео:

На даний час ситуація зі сміттям у місті залишається складною.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top