Перші ухвали у справах про шахрайство із субсидіями у Дрогобичі

Раніше ми повідомляли, що у Дрогобичі судитимуть громадян, яких підозрюють у шахрайстві з субсидіями.

У Дрогобичі судитимуть шістьох мешканців за шахрайство із субсидіями

Громадяни надавали неправдиві відомості про свій та близьких осіб майновий стан, знаючи, що якщо вкажуть у декларації про доходи і витрати правдиву інформацію, то не зможуть отримати житлову субсидію.

 

На підставі сфабрикованих документів, заявникам нараховували від однієї до понад 11 тис. грн субсидій. Через такі маніпуляції, на думку правоохоронців, державному бюджету завдано шкоди на загальну суму майже 43 тис. грн.

 

Обвинувальні акти були скеровані для розгляду у Дрогобицький міськрайонний суд.

 

А вже 4 липня Дрогобицький міськрайонний суд прийняв Ухвалу щодо одного з підозрюваних.

Суд встановив, що підозрюваний звернувся в управління праці та соціального захисту населення із заявою про призначення житлової субсидії, але не вказав у декларації про доходи і витрати інформацію щодо придбання його донькою автомобіля вартістю 80 тис. грн, чим порушив порядок призначення субсидії.

Детальніше про цю справу читайте тут: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/75083395

 

Управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА було нараховано та виплачено житлову субсидію на загальну суму 2906.09 гривень, що, на думку правоохоронців, було безпідставним.

Таким чином, пенсіонера було обвинувачено у вчиненні умисних протиправних діях, які виразились у заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

Суд визнав підозрюваного винним у вчиненні інкримінованого злочину.

Однак, у зв’язку із дійовим каяттям, за рішенням суду кримінальне провадження було закрито, а засудженого звільнено від кримінальної відповідальності.

 

Дійове каяття полягає в тому, що після вчинення злочину особа щиро покаялась, активно сприяла його розкриттю та повністю відшкодувала завдані збитки або усунула заподіяну шкоду.

Хочеться побажати нашим правоохоронцям та судам такої ж оперативності у розкритті корупційних діянь і не лише простих громадян, але й чиновників.

 

Ви лише уявіть, який ресурс було залучено для того, щоб довести справу до суду.

Можливо, правоохоронцям вартувало в такому ж ритмі боротися з топ-корупціонерами чи, наприклад, “земельною мафією” чи таким явищем, як “відкати” у Дрогобичі?

***

До слова, упродовж січня-травня 2018 року за рішенням судів у корупціонерів було конфісковано 61 тисячу гривень.

Про це йдеться у відповіді Держказначейства на запит проекту “Марлін“.

Деталі на тут: https://www.pravda.com.ua/news/2018/06/20/7183948/

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top