Тиск на суддю Дрогобицького суду?! Справа Андрія Яніва 

Вже декілька тижнів в провадженні Дрогобицького міськрайонного суду перебуває справа чинного керівника Комбінату міського господарства, депутата міської ради Андрія Яніва. Йому інкримінують  вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Сума збитків, яка була завдання комунальному підприємству, на думку правоохоронців, складає 430 тис. грн.

Детальніше з матеріалами справи можна ознайомитися тут: http://reyestr.court.gov.ua/Review/66258340

або тут:  Нові факти про злочин в якому підозрюють Андрія Яніва

Андрію Яніву вже обрано запобіжний захід – домашній арешт. На черзі – розгляд відсторонення депутата міської ради від займаної посади. Однак, вже декілька разів засідання переносили з різних причин, то адвокат захворів, то адвокат не прийшов, то щось інше… 27 квітня відбулося судове засідання в межах якого мали вирішити чи відностонювати чиновника від займаної посади, однак, з невідомих причин, прокуратура відкликала це клопотання…

Андрій Янів якого підозрюють у зловживанні службовим становищем, продовжує кервати Комбінатом міського господарства.

В справі з’явилися нові цікаві факти.

Напередодні засідання, яке відбулося ще 13 квітня на адресу Дрогобицького міськрайонного суду надійшов лист від міського голови Тараса Кучми.

Після розгляду цього листа суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Зоряна Павлів повідомила про факт втручання в її діяльність з боку міського голови.

Відповідне повідомлення про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя було надіслано Голові Вищої ради правосуддя та Генеральному прокурору України.

За словами судді, за день до початку судового засідання щодо розгляду клопотання поліції про відсторонення від виконання службових обов’язків Андрія Яніва на адресу суду надійшов лист за підписом міського голови Дрогобича. В листі, адресованому судді Павлів як слідчому судді, була висловлена думка з приводу клопотання поліції та кримінального провадження загалом.

Міський голова дав позитивну оцінку діям директора КП і заявив, що в діях чиновника при укладенні договору поставки нафтопродуктів на суму понад 15 млн грн. відсутні порушення вимог закону «Про публічні закупівлі». Тому він не може бути відсторонений від займаної посади.

На думку судді, лист є спробою незаконного впливу та тиску на неї. Суддя Павлів просить ВРП оцінити дії міського голови та вжити передбачених чинним законодавством заходів для недопущення фактів втручання в здійснення правосуддя.

Ось такі перипетії навколо справи Андрія Яніва, якому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Текст листа:

Усі матеріали до статті отримані з відкритих джерел.

 

 

 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top