Реалізуй свої проекти! Громадський бюджет у Дрогобичі

У Дрогобичі стартував прийом заявок на на участь у “Громадському бюджеті – 2018”

Пріоритетні напрямки програми:

– урбаністика (розвиток живого, сталого, безпечного і здорового міського середовища; розвиток громадських просторів та велоінфраструктури; формування креативного та інноваційного міського простору; розвиток історичної частини міста, створення спортивних просторів);

– благоустрій (інженерний захист, розчищення, осушення, озеленення територій, заходи з покращання мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму в міському просторі з метою створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля);

– комунальне господарство (покращення транспортної інфраструктури; використання енергозберігаючих технологій та відновлюваних джерел енергії в міському просторі, вуличне освітлення).

Ключові дати:

Початок прийому проектних пропозицій – 19 лютого 2018 р.

Кінець прийому проектних пропозицій – 20 березня 2018 р.

Розгляд проектних пропозицій відповідними підрозділами міської ради – 21 березня – 3 квітня 2018 р.

Розміщення проектних пропозицій уповноваженим структурним підрозділом у розділі “Громадський бюджет” на офіційному веб-сайті ДМР – 4 – 8 квітня 2018 р.

Оцінювання проектних пропозицій конкурсною комісією – 9-18 квітня 2018 р.

Розміщення проектних пропозицій, які отримали рекомендації конкурсної комісії, для голосування на офіційному веб-сайті Дрогобицької міської ради – до 21 квітня 2018 р.

Проведення голосування – 22 квітня – 6 травня.

Встановлення підсумків голосування – 7-9 травня 2018 р.

Реалізація – травень – грудень 2018 р.

Обсяг громадського бюджету 2018 р. та типи проектних пропозицій

• Загальна сума громадського бюджету 2018 становить 500 тис. грн.;

• Громадський бюджет ділиться на дві рівні частини: фонд на реалізацію загальноміських проектів (250 тис. грн.) та фонд на реалізацію локальних проектів (250 тис. грн).

У проектній пропозиції вказується тип проектної пропозиції.

Хто може подавати проектні пропозиції:

• члени територіальної громади міста Дрогобича та особи, які проживають, навчаються або працюють у місті, яким на момент проведення конкурсу виповнилось 16 років;

• кожен учасник може подати на конкурс не більше одної проектної пропозиції. Про оцінювання проекту та процес голосування;

• Подані проектні пропозиції, які були прийняті до розгляду та отримали рекомендацію конкурсної комісії, разом з додатками протягом трьох днів розміщуються для голосування у розділі “Громадський бюджет” на офіційному веб-сайті Дрогобицької міської ради;

• Визначення проектних пропозицій для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету, які отримали рекомендації і були виставлені на голосування, здійснюють члени територіальної громади міста Дрогобича та особи, які проживають, навчаються або працюють у місті, яким на момент голосування виповнилось 16 років, на офіційному веб-сайті ради або бюлетенями в пунктах для голосування у приміщеннях, визначених конкурсною комісією.

• Для участі в голосуванні бюлетенями слід при собі мати документ, який посвідчує особу та, якщо особа проживає, працює або навчається у Дрогобичі, документ, який це підтверджує (студентський квиток, довідка з місця праці тощо).

Як подати заявку?

• Для подання заявки слід заповнити бланк проектної пропозиції та подати перелік мешканців м. Дрогобича (25 осіб), які підтримують проект, що буде реалізовуватись за рахунок коштів Громадського бюджету м.Дрогобича у 2017 році.

• Проектні пропозиції, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету, може стосуватись лише об’єктів, що належать до комунальної власності, крім об’єктів, що перебувають у володінні комунальними підприємствами та установами.

• Проектні пропозиції подаються в паперовому та електронному вигляді до КУ «Інститут міста Дрогобича»;

• Всі документи мають бути заповнені українською мовою.

• Всі матеріали в електронному вигляді подаються на CD-диску та повинні бути об’єднані в один PDF-документ розміром не більше 20 МБ. Якщо є відео-файли, тоді на них подається гіпер-посилання.

Всі запитання щодо подання заявки слід надсилати на електронну скриньку: [email protected] (Тарас Перхун).

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top