На Дрогобичині привітали воїнів з Днем територіальної оборони

Сьогодні, 6 жовтня, в Україні відзначають День територіальної оборони.

У підтримку Дрогобицького, Самбірського батальйонів ТрО й інших військових частин ЗСУ від Дрогобицької районної військової адміністрації та благодійного фонду “КОЛО” передали допомогу, яка необхідна для виконання обов’язків зі захисту країни від окупантів: 4 автомобілі та 2 зарядні станції.

Два автомобілі та зарядна станція EcoFlow відправилися до Дрогобицького батальйону ТрО, ще одна зарядна станція Bandera Power — до Самбірського ТрО. І ще дві автівки – до інших військових частин ЗСУ.
Дві EcoFlow та Bandera Power вдалось закупити завдяки благодійним концертам Степана Гіги, які нещодавно відбулися у Дрогобицькому районі та де зібрали понад 150 тисяч гривень. Організаторами концерту є команда “Благодійних Open Air” Марко Тимошик та інші колеги.

“У цей день дуже важливо пригадати як батальйон ТрО формувався на початку війни й скільки всього вдалось пройти цим хоробрим хлопцям протягом російського вторгнення в Україну. Для мене Дрогобицький батальйон ТрО є тим, хто демонструє свою відвагу та силу. Пригадую, як багато разів їздив на передову, особисто провідуючи наших бійців. Багато хто з військовослужбовців ще недавно були людьми мирних професій, незнайомими з військовою справою.

Але, попри це, вони були готові в будь-яку хвилину йти в бій і відстоювати кожен метр рідної землі. Саме бійці ТрО часто першими зустрічали ворога, тримали оборону міст, селищ і сіл, створювали блокпости та чергували на них вдень і вночі”, — зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Share this post

scroll to top