На війні з росією загинув зять Ірини Фаріон

Військовий Василь Особа, який був чоловіком Софії Семчишин, доньки мовознавиці Ірини Фаріон, загинув на війні з росіянами.

Про це повідомила сама Семчишин.

«Горіть у пеклі покидьки! Василя Особу вбито! Моя любов», — написала вона.

За словами лідера партії «Свобода», до якої належала Ірина Фаріон, Олега Тягнибока, Василь Особа загинув у бою на Сіверському напрямку. Він воював у 4 батальйоні «Сила Свободи» бригади Національної гвардії «Рубіж».

В Особи, крім дружини, залишилися двоє дітей.

Мати його дружини Ірина Фаріон — українська мовознавиця, блогерка, громадська діячка та колишня народна депутатка від консервативно-націоналістичного Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Цьогоріч у липні в неї стріляли біля її власного будинку.

Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Проте вона померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

Відповідальність за вбивство взяло на себе російське націонал-соціалістичне угруповання NS/WP, яке опублікувало відео з нібито кадрами вбивства. Поліція заявляла, що перевірить це відео.

Зрештою за підозрою в убивстві правоохоронці затримали 18-річного В’ячеслава Зінченка з Дніпра. Зараз він перебуває під вартою до 17 листопада включно, без можливості внесення застави. Він сам своєї провини не визнає і каже, що «з Фаріон нічого не робив».

Share this post

scroll to top