Вибираємо тональний засіб: 7 різновидів цього косметичного продукту

Тональний крем – основний косметичний продукт, який використовується при створенні макіяжу: денного, святкового чи вечірнього. Причому, користуються ним жінки різного віку і статусу, через що попит на цей засіб є чи не найбільший ніж на інші види косметики для мейкапу. Але часто навіть дівчата, які фарбуються вже не перший рік губляться при виборі нового тонального крему. Ці засоби доступні в продажу у великому різноманітті, через що буває складно зорієнтуватися. Розберемося разом.

Основні 7 різновидів тональних засобів

Велике різноманіття тональних засобів зумовлено різницею в типах шкірах та недоліках. Ці особливості дуже індивідуальні, тож виробники намагаються задовольнити потреби кожної жінки. Через це вже на сьогодні є аж цілих 7 типів тональних засобів:

  1. Зволожуючий.
  2. Матуючий.
  3. Сонцезахисний.
  4. Водостійкий.
  5. З світловідбивними частинками.
  6. Креми-флюіди.
  7. ББ та СС креми.

Щоб вибрати підходящий тональний крем, варто розглянути властивості всіх типів цього засобу.

Зволожуючі тональні креми

В таких засобах в формулі є активні компоненти, як гіалуронова кислота, вітамин Е та олії, які здатні проникати в глибокі шари тканин та ефективно насичувати клітини вологою. Зволожуючі креми не лише ховають недоліки, а й забезпечують догляд за шкірою.

Вони підходять для сухої та молодої шкіри. Зволожуючий тональний крем ефективно прибирає лущення, не підкреслює зморшки. Але варто зазначити, що такі засоби зазвичай дають напівпрозоре покриття, тому при сильних почервоніннях треба ще підключати консилер.

Матуючі креми

Ці засоби ідеально підходять для жирної шкіри. В складі таких косметичних продуктів немає олій, вони мають легку текстуру. Додатково в формулі можуть бути мінеральні речовини, які контролюють виділення себуму та адсорбують зайвий жир. Завдяки цьому на шкірі не виникає блиску, макіяж тримається довше.

Сонцезахисні тональні креми

В складі таких засобів є речовини, які виступають SPF-фільтрами. Такі креми особливо рекомендовані дівчатам зі світлою шкірою. Користуватися ним треба навіть в похмуру погоду та взимку, оскільки в таку пору рівень УФ теж високий.

Для людей зі смаглявою шкірою сонцезахисні тональні засоби є сенс використовувати також, особливо влітку. За рахунок комплексної дії вони дозволяють уникнути використання відразу кількох видів кремів.

Водостійкі тональні креми

В їхньому складі є речовини, зазвичай це силікони та мінеральні олії, які не дають засобу розчинитися під впливом вологи. Завдяки цьому навіть потрапивши під проливний дощ можна не переживати, що макіяж «потече».

Користуватися таким засобом є сенс в погану погоду чи в басейні. Але на кожен день він не підходить, бо може закупорити пори, що призведе до подразнення. До речі, змивати його треба гідрофільною олією.

Тональні креми з світловідбивними елементами

Такі засоби забезпечують природнє сяяння шкіри. Вони підходять для нормальної та сухої шкіри, а от дівчатам з жирною від них краще відмовитися, бо може виникнути ефект посилення жирного блиску.

Тональні креми-флюіди

Це універсальні засоби, які підходять до любого типу шкіри. В кремів-флюідів легка текстура та напівпрозоре перекриття. Вони добре підходять для повсякденного мейкапу, можна використовувати навіть влітку.

ББ та СС тональні креми

Такі засоби добре адаптуються від колір шкіри, вирівнюють його, придають обличчю здоровий блиск. Використовувати їх можна для вікової шкіри. Зазвичай в них є УФ-фільтри високого ступеню захисту. СС, до речі, мають напівпрозору текстуру, тому підходять для шкіри без недоліків. А ББ забезпечують щільне покриття, тому добре ховають почервоніння.

Наносити ББ та СС креми краще пальцями. Під дією тепла рук вони трохи «розтікаються» і від того більш рівномірно розподіляються на шкірі обличчя.

Share this post

scroll to top