Відійшов у вічність Артур Деска

Зупинилося серце у вірного сина польського народу, великого приятеля України, волонтера та громадського діяча Артура Дески. Сумну звістку повідомили друзі пана Артура.

Артур Деска багато років мешкав в Україні. За цей час він допоміг сотням, а може й тисячам українців через реалізацію різноманітних гуманітарних проектів. З 2014 року Артур Деска був опікуном для понад 120 кримських татар, які живуть у Дрогобичі і є біженцями з Криму. Він був одним із багатьох польських добровольців-активістів, що підтримували Україну у війні з Росією.

Також був вихователем та наставником для сотень українських волонтерів, які протягом останніх 15-ти років пройшли через волонтерський центр БФ “Карітасу”. Завдяки його зусиллям, понад 30-ть молодих українців, волонтерів, навчалися в Польщі. Брат Артур багато років опікувався дітьми, підлітками з малозабезпечених родин, сиротами та людьми, які потребують допомоги в Дрогобичі.

Він – не втомлювався, Артур завжди залишалися в строю активним, – незважаючи на стан здоровʼя. Навіть після повномасштабного вторгнення Артур залишився тут, в Україні, і допомагав чим міг. Це була світла Людина із величезним серцем, сповненим безмежною любов’ю до ближнього. Навіки в нашій пам’яті…

У 2019 році Артур вирішив звернутися до нас, українців, у короткому відео та поділився з нами своїм уявленням та мрією про Україну.

Відео:

Share this post

scroll to top