Підприємства, які переїхали на Львівщину, створили понад 4 тис робочих місць

Від початку війни до Львівської області переїхали 147 підприємств з інших регіонів. Найчастіше – це компанії, які спеціалізуються на торгівлі, легкій промисловості, машинобудуванні, металообробці та харчовій промисловості, повідомляє Львівська ОВА.

«Вони створили 4420 робочих місць. Найчастіше обирають Львівський, Стрийський, Дрогобицький та Червоноградський райони, – йдеться у дописі. – Здебільшого це підприємства з Київської, Харківської, Одеської та Запорізької областей.

Є і такі, які через відсутність бойових дій хочуть вже повертатися додому. Це 14 компаній, які до повномасштабної війни працювали у Київській та Харківській областях.

У ЛОВА розробили Програму підтримки бізнесу на час воєнного стану. Релоковані підприємства можуть отримати безповоротну фінансову допомогу у сумі 100 тис грн. Головна умова участі – реєстрація на території Львівщини. Також підприємство отримає додаткових 100 тис грн, якщо створить не менше 20 нових робочих місць під час воєнного стану на момент подачі заявки.

У ЛОВА зазначають, що отримали 7 заявок на фінансову допомогу від релокованих підприємств і 26 заявок від виробничих підприємств Львівської області на фінансову підтримку (закупівля обладнання).

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top