МЗС просить Зеленського розірвати дипломатичні відносини з Росією

Президент Володимир Зеленський заявив, що розгляне пропозицію МЗС про розірвання дипломатичних відносин із Росією після того, як та визнала самопроголошені «Л/ДНР».

Про це повідомив Зеленський на брифінгу 22 лютого після зустрічі з президентом Естонії Аларом Карісом.

«До мене надійшов запит від МЗС, щоб я розглянув питання розриву дипломатичних відносин між Україною та Росією. Я після пресконференції буду розглядати це питання і пропрацьовувати його», — сказав Зеленський.

Крім того, президент заявив, що визнання Росією самопроголошених «Л/ДНР» створює «юридичне підґрунтя для подальшої збройної агресії». Згодом він додав, що визнання «республік» — це «ескалаційний крок».

Зеленський вкотре заявив, що Україна готова до переговорів на будь-якому майданчику, і закликав Росію розв’язувати питання шляхом переговорів.

Ватажки самопроголошених «республік» також вимагали, щоб Україна відвела свої війська від окупованих територій. На брифінгу Зеленський сказав, що Україна «з ними (бойовиками — ред.) не спілкується, ми не розуміємо, хто це».

Крім того, Зеленський заявив, що воєнний стан в Україні введуть лише у разі повномасштабної військової агресії з боку Росії.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top