Водохреще на Дрогобиччині: де можна безпечно скупатися та як підготуватися?

Фото – ВАРТО ГАЛИЦЬКІ НОВИНИ

Чи варто лізти у холодну воду на Водохреще – особиста справа кожного. Якщо ви вирішили долучитися до цієї щорічної акції і мешкаєте на території Дрогобиччини, ця інформація буде вам корисна.

Де можна безпечно купатися на Водохреще?

Безпосередньо у Дрогобичі буде декілька локацій. 

Перша: озеро в парку ім. Богдана Хмельницького. Початок заплановано на 13:00 годину.  Друга: озеро на “Заліссі”. Початок о 12:00 годині.  Третя: озеро в районі вулиці Наливайка. Початок о 12:00 годині.

Біля цих локацій чергуватимуть рятувальники Дрогобицького РУ ГУ ДНС України у Львівській області та 2-го центру швидкого реагування ДСНС України.

У Трускавці традиційною локацією для йорданських купань буде озеро біля ресторану “Козацький хутір”. Розпочнуться вони теж з 12:00 години. 

Традиційно у Бориславі прихильники йорданських купань зберуться між Трускавцем та Бориславом та на території комплексу “Крутогір”.

Як підготуватися до купання?

Перш за все, готуватися слід заздалегідь. У жодному разі не йдіть у крижану воду без попереднього виваженого і тривалого процесу загартування організму.

У воду варто йти виключно з дозволу кваліфікованого лікаря, якому довіряєте, якщо медик, урахувавши індивідуальні особливості організму, вбачає допустимим «екстремальне купання» і переконаний, що ризик раптового прояву чи загострення хвороб відсутній.

Локацію для купання треба обирати спеціально облаштовану, де є фахівці рятувальної служби та чергові медики. Не слід занурюватися там, де перебуватимете не у полі зору інших людей і де буде відсутня можливість швидко надати медичну допомогу.

Алкоголь не можна вживати ні до, ні після занурення. Алкоголь лише створює оманливий ефект зігрівання. Насправді ж він прискорює охолодження організму і збільшує ризик раптового загострення серцево-судинних захворювань.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top