У Львові повністю демонтували радянський Монумент слави

Фото – Суспільство майбутнього

У Львові на вулиці Стрийській демонтували дві останні фігури радянського Монумента слави. Сьогодні настала черга двох останніх елементів – фігур радянського воїна та Батьківщини-матері. Вони, як і попередні елементи, нині попрямували до музею «Територія терору».

Сьогоднішні роботи привернули увагу перехожих. Люди знімали усе на відео та фільмували демонтажні роботи.

“Минуло півроку з того моменту, коли ми з когортою побратимів з Суспільство майбутнього Львів поставили перед собою чітке завдання – позбутися кривавої спадщини московських окупантів у Львові.З першою зустрічі ми з Антон Петрівський змогли знайти точки дотику з Andriy Moskalenko та іншими представниками виконавчих органів влади і розпочати складний процес демонтажу.Сьогодні кожен львів‘янин має змогу побачити, як монумент червоних загарбників стрічає свій захід та йде в небуття.Відтепер, українські вояки з Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного йтимуть цієї місциною, гордо озираючись на новостворену площу Українським Захисникам. Бо саме вона невдовзі постане на цих руїнах”, – прокоментував у себе на сторінці депутат ЛМР Ігор Шолтис.

На цьому місці запланували створити сквер пам’яті героїв України. А також – змінити інфраструктуру: облаштувати підземний паркінг, велодоріжку з Сихова на вул. Вітовського, а ще облаштувати безбар’єрний спуск до парку ім. Івана Франка. Ймовірно, тут також облаштують станцію канатної дороги.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top