У Дрогобичі депутати заборонили виділяти вільні землі в історичному центрі міста. Обмеження триватиме рік!

Фото Олега Дьорки

На другому пленарному засіданні Дрогобицької міської ради депутати підтримали проєкт рішення “Про надання земельних ділянок в межах історичного ареалу міста Дрогобича”, яким, фактично, запровадили мораторій на виділення вільних земельних ділянок, які знаходяться в мережі так званих червоних ліній.

Відповідно до рішення ради до 31.12.2021 року у Дрогобичі припиняється надання згоди на виготовлення документації із землеустрою на вільні земельні ділянки, які знаходяться в межах історичного ареалу міста.

Також рішенням передбачається, що все-таки розробка документації із землеустрою на земельні ділянки під об’єктами нерухомого майна які є приватної власності будуть проводитися, тобто, власники нерухомості зможуть впорядкувати земельні ділянки біля своєї власності. 

Рішення стосується лише вільної землі.  На пропозицію депутатів до 31 грудня 2021 року у місті має бути проведена інвентаризація вільних земельних ділянок. Логічним було б потім ці ділянки винести на земельні аукціони.

Інший мораторій стосується земель сільськогосподарського призначення у населених пунктах, які увійшли до Дрогобицької громади.

Також до 31 грудня 2021 року призупинено надання громадянам вільних земельних ділянок на території Дрогобицької громади з-поміж вільних земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Це рішення не стосується земельної частки (Паю). 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top