Літо на порозі. Синоптики розповіли, коли українцям чекати тепла

Дощові останні дні весни 2020 зумовлені проходженням циклону, розповідає синоптик Наталка Діденко.

«Наш циклон протягом доби також вивертатиметься, крутитиметься проти годинникової стрілки. Тому основні дощі закидатиме на Захід, йтимуть по Півночі та Сходу. Дощі шпацеруватимуть під ручку із грозами та, можливо, з градом», — каже синоптик Наталка Діденко.

Начальник Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда, в ефірі одного з телеканалів повідомив, коли можна очікувати теплого літа.

«Літо прийде сто відсотків, воно прийде в перших числах червня. Починаючи з 5 числа, температура повітря підвищиться, буде рости до +25 і більше градусів. Можна говорити, що не буде іншого літа, ніж спекотне, з великою кількістю днів з температурою від +25 до +30 і вище. Літо буде з грозами, локальними випаданнями граду, зливами, шквалами», — сказав синоптик.

Разом з тим, він вважає, що період дощів є благом для України. Мовляв, у нас був дуже сухий період, і дощів потребують наші землі.

«Це просто благо для України. Згодом вони закінчаться: сьогодні – завтра у багатьох регіонах, спочатку центральні області та південні, потім північні і західні, будуть сильні дощі з кількістю опадів від 15 до 30 мм на добу. Це все нормально, компенсація дефіциту опадів, який був взимку і ранньою весною», — пояснив директор Гідрометцентру.

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top