Землі біля Шихліру хочуть продати

На чергову сесію Дрогобицької міської ради винесено питання “Про включення в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, які підлягають продажу у власність”.

В цьому проекті читаємо: “включити в перелік земельні ділянки несільськогосподарського призначення, які підлягають продажу у власність: (п.1.3) МПП «Всеволод» (С. Чайківська), земельну ділянку площею 1940 кв. м. на вул. М. Грушевського, 16А, кадастровий номер 4610600000:01:005:0123, для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.”

Фактично мова йде про продаж землі!

Земельна ділянка, згадана в проекті рішення, яка знаходиться за адресою: М. Грушевського, 16А, за кадастровим номером 4610600000:01:005:0123 – це територія автостоянки, яка існує там декілька років. Територія стоянки протяглася вздовж вулиці М. Грушевського і, наприклад, якщо тут збудувати багатоповерхівку, що цілком ймовірно в дрогобицьких реаліях, то про розвиток територій позаду цієї “стоянки” чи евентуального будинку, як рекреаційно-відпочинкових, можна одразу забути!

Цільове призначення ділянки: “Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови”. Зараз ця земельна ділянка перебуває в оренді МПП “Всеволод”, а власником є територіальна громада Дрогобича в особі Дрогобицької міської ради.

Якщо вже хочуть продати цю земельну ділянку, то чому обрали процедуру викупу, а не аукціону?!

Конкурентні торги можуть в декілька разів збільшити ціну землі, яка, насправді, є ласим шматком.

Можливо, тут теж збудують будинок, як це зробили на вулиці Стрийській біля церкви Спаса і, що цікаво, – теж на території стоянки.

Зрештою, передбачалося, що стоянки біля Шпихліра – це тимчасове явище, адже тут повинен постати культурно-мистецький простір Шпихлір. Але схоже у чинної влади, членів земельної комісії, зокрема, які “пропускають” такі рішення, зовсім інші наміри.

Ми не вбачаємо нічого поганого в тому, що хтось хоче купити землю і провадити там підприємницьку діяльність, але дуже погано, коли мова йде про землі суспільно важливі для міста.

Це вже не перша спроба “продати” землі, які мають важливе значення для Дрогобича.

У 2017 році вже була спроба продати цю землю. Про цю можна почитати у статті Марії Кульчицької ОПЕРАЦІЯ ШПИХЛІР”: ДОПРОДАТИ НЕРОЗПРОДАНЕ?

Посилання тут: https://drogmedia.net.ua/2017/09/28/quotperacya-pihlrquot-doprodati-nerozprodane/

У 2017 році депутати не підтримали таку пропозицію, мабуть, зрозумівши, що воно суперечить іншому рішенню Дрогобицької міської ради №15/5 від 27.02.2015 року «Про резервування земельної ділянки на вулиці Грушевського для влаштування музею «Бойківський скансен». “Тоді, 2015 року, нагадаємо, про цю ділянку клопотала одна релігійна громада – просили під церкву, обіцяли відреставрувати Шпихлір натомість. Їм землі не дали.”, – йдеться у статті газети Медіа Дрогобиччина.

Чи збережуть депутати цю ділянку для розвитку на цих землях нової туристичної та відпочинкової зони ?!

Відповідь на це питання ми отримаємо вже завтра, після сесії.

Олег Дьорка, член НСЖУ

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top