Дрогобицьку солеварню планують продати у листопаді за понад 57 мільйонів гривень

За словами начальника регіонального відділення Фонду держмайна Миколи Іщука, провести аукціон з продажу Дрогобицької солеварні планують у листопаді. Стартова ціна буде 57 мільйонів 600 тисяч гривень.

Про це йдеться у публікації Суспільного.

За словами начальника регіонального відділення Фонду держмайна Миколи Іщука, підприємство на сьогодні є нерентабельним і збитковим. Станом на кінець 2023 року там була заборгованість у 2,7 млн гривень.

“100% умовою продажу є збереження виробництва, оскільки це є історико-культурна спадщина місцевого значення, це є свого роду унікальне виробництво. Збереження буде і для інвестора вигідне, і для місцевого самоврядування також, тому що інвестор, хто би туди не прийшов, то він однозначно буде робити туристичну складову для прибутку свого підприємства, оскільки все одно кількість тої ропи, яку можна там видобувати, вона є обмежена в кількості, дебет там невисокий”, — розповідає Микола Іщук.

Проти приватизації Дрогобицької солеварні зареєстрували петицію.

Дрогобицьку солеварню дозволили приватизувати. Фонд держмайна України включив це підприємство до переліку на приватизацію. Про це повідомили на сторінці солеварні, зазначивши, що це єдиний шлях для розвитку підприємства. Дрогобицька солеварня є найдавнішим підприємством в Україні, яке безперервно працює з XIV ст., і на цей час це єдиний виробник харчової солі в країні.

Share this post

scroll to top