На Львівщині розбився гелікоптер, екіпаж не вижив

30 серпня під час навчально-тренувального польоту на Львівщині розбився вертоліт Мі-2. Двоє членів екіпажу, серед яких – мешканець Бродівщини Назарій Проказюк, загинули. Про це повідомили у «Пласті».

«30 серпня під час виконання навчально-тренувального польоту, будучи в екіпажі гелікоптера Мі-2, зазнав падіння у Львівській області. Внаслідок цього обоє учасників екіпажу загинули. Назарій Проказюк похований з військовими почестями 3 вересня в рідному селі Гаї Бродівської громади», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що 28-річний Назарій Проказюк був випускником Харківського національного авіаційного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба.

1 вересня виш опублікував заяву, у якій сповістив про катастрофу вертольота Мі-2 під час навчально-тренувального польоту і підтвердив загибель двох членів екіпажу. Місце авіатрощі та інші обставини не уточняли, посилаючись на те, що триває розслідування.

«Командування університету та військової частини всебічно сприяє детальному аналізу та встановленню причин авіаційної події. Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас… До оприлюднення результатів розслідування просимо утриматись від припущень та коментарів, з розумінням ставитись до оприлюднення чутливої інформації», – вказано в заяві.

Особу другого члена екіпажу Мі-2 поки не називали.

Додамо, що Назарій Проказюк (16.08.1996 – 30.08.2024) народився у селі Гаї Бродівського району Львівської області. Із дитинства був пластуном.

Учасник пластових таборів «Шашкевичів край», «Слідами дивізії «Галичина», «Звитяга», низки мандрівок та акцій. Активно пластував орієнтовно до 2013 року.

До 9 класу навчався у школі в своєму селі, а 10 та 11 клас закінчив в школі №4 у Бродах. В юнацьких роках захоплювався малюванням. Після випуску з Харківського національного авіаційного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба служив у льотній військовій частині у Чугуєві на Харківщині.

Був капітаном, командиром вертольота вертолітної ланки вертолітної ескадрильї військової частини.Із початком повномасштабного російського вторгнення спільно з побратимами перевозив обладнання та усієї техніки частини з Харківщини до безпечнішої Львівської області.

Там працював у навчальній авіаційній бригаді. Здійснював бойові вильоти, був учасником бойових дій.

Share this post

scroll to top