Сирський в річницю боїв за Іловайськ: Переговори з агресором – це смертельно небезпечно

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у 10-ту річницю боїв за Іловайськ згадав усіх полеглих у війні з Росією українських захисників і підкреслив, що переговори з агресором – це смертельно небезпечна справа.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Іловайськ — це не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу», — написав військовий.

Також він заявив, що цей день нагадуватиме Україні про підступність та віроломність росії та про те, що «будь-які переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна».

«Дякую українським матерям та батькам за їхніх дітей, які віддали свої життя за незалежність України, свободу всього українського народу. Ваші діти — справжні герої, їхній подвиг не марний і закарбований в пам’яті нашого народу навічно. Вічна пам’ять і слава українським захисникам і захисницям, полеглим у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України!» — закінчив головнокомандувач.

Іловайський котел

У серпні 2014-го українські військові кілька разів спробували штурмом узяти Іловайськ, на той час уже захоплений бойовиками. Після третьої спроби їм вдалося взяти частину міста під свій контроль, але після цього туди зайшли регулярні російські війська, внаслідок чого українські військові потрапили в оточення.

Попри домовленості, 29 серпня, під час виходу з оточення за попередньо погодженим гуманітарним коридором, українські військові потрапили під обстріл. Загинули, за даними Офісу генпрокурора, 366 українських воїнів, 429 — зазнали поранень різного ступеня тяжкості, 300 — потрапили у полон. Прокуратура назвала єдиною причиною трагедії пряме вторгнення армії рф.

Share this post

scroll to top