Облік заборгованості на підприємстві онлайн: чому це вигідно

Будь-який керівник бізнесу прагне розвиватися та збільшувати прибуток. Для цього потрібно підвищувати показники продажів за допомогою акцій, знижок, освоєння нових ринків, залучення клієнтів.

Проте навіть у тому разі, якщо працівники успішно виконують задачі по реалізації маркетингових стратегій, не завжди виходить досягти успіху. Щоб уникнути нестачі на рахунках, потрібно організувати системне ведення обліку боргів постачальників та клієнтів.

Навіщо це потрібно бізнесу

Автоматичне відстеження заборгованості допоможе уникнути ситуацій, коли контрагенти не вносять оплати вчасно. Коли керівник бачить, що таке сталося, він оперативно вживає потрібних заходів щодо стягнення коштів. Це можна зробити різними способами: надіслати платіжну вимогу, нагадати про сплату чи навіть звернутися до суду.

Якщо заморозити велику суму коштів у розрахунках із контрагентами, надалі можуть виникнути проблеми з іншими виплатами. Зокрема, не вистачатиме бюджету на сплату оренди, комунальні послуги, закупівлі, зарплату працівникам. Це призводить до погіршення фінансового стану, в майбутньому навіть можливе банкрутство.

Програмне забезпечення в хмарі USAP.ONLINE дозволить повністю контролювати бізнес-процеси на підприємстві, а також відстежувати дебіторську заборгованість. Важливим джерелом інформації будуть звіти про терміни надходження грошей. У них вказані всі борги, розділені на категорії за часом погашення, цей діапазон може відрізнятися залежно від специфіки діяльності.

Автоматизований контроль заборгованості як запорука успішної діяльності

За допомогою спеціальної програми можна постійно відстежувати борги в реальному часі. Ця інформація допоможе:

  • підтримувати ліквідність на належному рівні. Коли керівник правильно планує грошові потоки, йому не доведеться стикатися з касовими розривами. Також він вчасно виконує свої фінансові зобов’язання;
  • зменшити фінансові ризики. За рівнем заборгованості можна визначити, наскільки надійним та відповідальним є конкретний контрагент. Отже, керівник буде вибирати тільки тих постачальників, співпраця з якими не приносить проблем;
  • керувати дебіторською заборгованістю. Покращити фінансову дисципліну набагато простіше за допомогою своєчасних нагадувань і постійного відстеження взаєморозрахунків;
  • покращити свою інвестиційну привабливість та кредитоспроможність. Порядок у фінансах – це ознака надійності та відповідальності. Коли підприємство не має великої нестачі на рахунках, фінансові установи будуть охоче співпрацювати з ним;
  • планувати подальший розвиток. Коли керівник знає про поточну заборгованість постачальників і клієнтів, йому простіше приймати рішення щодо інвестицій, розширення, придбання нових товарів тощо.

Постійний контроль допоможе вчасно виявити помилки у фінансових розрахунках або випадки шахрайства з боку покупців або контрагентів.

Головні переваги USAP.ONLINE

Це дуже зручна у використанні програма, робота з якою не займатиме багато часу. Інформація впорядковується автоматично, завдяки чому всі співробітники працюють незалежно один від одного та завжди мають доступ до актуальних даних. Доступ до відомостей можливий онлайн будь-коли з пристрою, підключеного до інтернету.

Дані зберігаються в хмарному сховищі, тому завжди добре захищені. Немає ризику втратити важливу інформацію через збій обладнання. Контроль заборгованості з програмою USAP.ONLINE буде постійним, якісним та ефективним – саме це необхідно для успішного розвитку бізнесу.

Share this post

scroll to top