В Україні поменшало шлюбів на 15%, кількість розлучень зросла в півтора рази

В Україні за перше півріччя 2024 р уклали на 15% менше шлюбів, ніж торік. Водночас розлучень побільшало у півтора рази

Про це свідчать дані Опендатабот.

Від початку року українці створили 72 766 нових сімей. Це на 15% менше, аніж за той самий період торік, та на третину менше до 2022 року.

“Варто зауважити, що після весільного буму у перший рік повномасштабного вторгнення щороку кількість одружень поступово зменшувалася. Цьогоріч вперше було створено навіть менше нових родин, аніж до великої війни”, – кажуть аналітики.

Водночас українці дедалі частіше укладають шлюбні договори. З початку року нотаріуси використали 3 768 нотаріальних бланків для шлюбного договору, що на чверть більше, аніж за відповідний період торік.

Найчастіше українці одружуються у Києві – 9 392 нових сімей було створено тут цьогоріч. Друге місце посідає Дніпропетровщина – 7 076 одружень, а третє – Одещина, де уклали 4 896 шлюбів.

Аналітики зазначають, що після спаду у перший рік повномасштабного вторгнення два роки поспіль стабільно більшає розлучень. Так, 15 578 розірвань шлюбу було зареєстровано за перші шість місяців 2024 року.

Це у 1,5 раза більше за відповідний період минулого року та на 18% більше, ніж за перше півріччя 2021 року. Найбільше українці розлучаються у Києві, на Дніпропетровщині та Харківщині.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top