Відключень електрики з 20 липня в Україні різко поменшає

В Україні після 20 липня очікується помітне пом’якшення графіків відключень електроенергії.

До цього приведе вихід із ремонту кількох енергоблоків. Повністю уникнути обмежень не вийде, але дефіцит струму в енергосистемі зменшиться.

Про це заявив член наглядової ради “Укренерго”, радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко. За його словами, ситуація з відключеннями залишатиметься такою, як зараз, як мінімум, до 20 липня.

“Я не можу назвати точні дати, але в 20-х числах липня ми виходимо в роботу з ремонтів низки генеруючих установок. Повинна з’явитися додаткова енергетична потужність, це, безумовно, призведе до суттєвого пом’якшення графіків . Швидше за все, дефіцит залишиться, але він буде суттєво нижчий, ніж той, який є на сьогоднішній день”, – зазначив Бойко.

Він також наголосив, що на покращення ситуації вплине очікуване зниження температури. “Ці два фактори – зменшення споживання та поява додаткового генеруючого обладнання – вони повинні сприяти пом’якшенню ситуації в енергосистемі загалом”, – сказав фахівець.

Поки що, за його словами, зберігається високе споживання струму. Це насамперед пов’язане зі спекотною погодою. Проте основною причиною відключень залишається саме руйнація росіянами української енергосистеми.

 Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top