ДТЕК: За найгіршого сценарію світла й тепла взимку може не бути по 20 годин

У ДТЕК попереджають, що найгірший сценарій у разі продовження російських обстрілів полягатиме в тому, що взимку в українців не буде світла й тепла по 20 годин.

Про це пише BBC із посиланням на заяву ДТЕК.

Це, зокрема, пов’язано з тим, що українські теплові та гідроелектростанції, які зазнали російських ударів, важко і дорого ремонтувати.

«На ремонт деяких із них підуть роки, а інші, можливо, ніколи не вдасться відновити», — цитує BBC представницю «Укренерго» Марію Цатурян.

Видання також розповідає, що після чергової російської ракетної атаки 12 червня столиця України Київ зазнала тривалих відключень світла тривалістю понад 8 годин.

Нагадаємо, інше іноземне видання Financial Times 5 червня писало, що удари росії по енергосистемі України, ймовірно, призведуть до того, що українцям доведеться жити в холоді й темряві протягом наступної зими. Зокрема, один із неназваних чиновників заявив, що до зими українці проводитимуть без електрики більшу частину дня.

Як вказувалося у статті, взимку 2022 та 2023 років російські атаки були спрямовані на розподільчу мережу країни, яку, на думку посадовців та експертів, можна було відносно легко відремонтувати. Але останні обстріли спрямовані на теплові та гідроелектростанції, які буде набагато важче й дорожче відремонтувати, відновити або замінити.

Share this post

scroll to top