Українцям пообіцяли більше годин зі світлом: Міненерго – про нові графіки відключень

В Україні з суботи, 8 червня, запровадять новий порядок застосування погодинних графіків відключень електроенергії. Працюватиме він у тестовому режимі.

Самі собою графіки – таблиці для побутових споживачів – поки що не зміняться. Нові правила стосуються розподілу лімітів споживання струму по областях. У перспективі це може призвести до того, що світло рідше відключатимуть у т.зв. “сірих зонах”, тобто годин з електроенергією стане більше .

Про нововведення розповів перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді. За його словами, ситуація з відключеннями для громадян може покращитись .

“З суботи в тестовому режимі буде введено новий порядок застосування графіків погодинних відключень, згідно з яким будуть доведені ліміти, наскільки потрібно “розвантажитися” у певній області . У зв’язку з чим оператор системи розподілу (обленерго) повинен забезпечити черги відключень таким чином, щоб використовувати виключно цей ліміт. За нашими розрахунками, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більше годин “, – сказав Власенко.

Крім того, як повідомляв голова “Укренерго” Володимир Кудрицький, у ніч на 8 червня також вийде з ремонту енергоблок однієї з АЕС . Це тимчасово зменшить дефіцит енергосистеми.

За словами Кудрицького, графіки не зникнуть, але стануть м’якшими . “Ми очікуємо, що в ніч з п’ятниці на суботу вийде в роботу додатковий блок на АЕС, і це на два тижні дасть приємне приварювання до потужності, яку ми маємо у всій енергосистемі”, – сказав Кудрицький.

 Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top