У Дрогобицькому виші урочисто відкрили академію «Країна Франкіана»

Впродовж 25 квітня – 28 травня на Дрогобиччині проходить літературно-мистецька академія «Країна Франкіана», присвячена видатній постаті Івана Франка – великого Каменяра, українського поета, прозаїка, драматурга, літературного критика, перекладача, науковця, громадського і політичного діяча.
У четвер, 23 травня, у головному корпусі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття літературно-мистецької академії «Країна Франкіана». До участі у події долучилися керівництво району та міста, наукова спільнота та студентство.
Привітав учасників «Країни Франкіани» начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.
«Маємо вкотре повертатись до Франка. До його ідей та думок. Перечитувати його тексти та аналізувати. Його філософія дає нам глибше розуміння історії, яку ми творимо вже у сучасних умовах становлення незалежності України. Нехай Іван Франко буде завжди орієнтиром для майбутніх перспектив нашого відродження та нашої українськості», – зазначив очільник району.
Окрім цього Степан Кулиняк подякував всім викладачам вишу на чолі з ректором Валентиною Бодак за виконання важливої місії з навчання молоді, а також популяризації Івана Франка в Україні та Європі.

Share this post

scroll to top