У Дрогобицькій РВА підсумували роботу за час повномасштабної війни

Правоохоронці, силовики, а також керівництво військових структур, центральних територіальних органів виконавчої влади та територіальних громад у Дрогобицькому районі підбили підсумки роботи та обговорили основні проблемні питання, які поставали перед усіма у 2022 році.

Під час спільної наради у вівторок, 27 грудня, у Дрогобицькій РВА голова військової адміністрації Степан Кулиняк підсумував роботу очолюваної ним структури як до початку повномасштабного вторгнення, так і під час.

«Підсумовуючи все, хочу в першу чергу, подякувати нашим захисникам та захисницям, що захищають нас та нашу землю. Слова вдячності і всім керівникам територіальних органів центральних органів виконавчої влади, місцевої влади, правоохоронним органам та колективу РТЦК та СП за співпрацю та розуміння», — зазначив Степан Кулиняк.

Як зазначив голова Дрогобицької РВА, пріоритетними напрямками діяльності районної державної адміністрації до 24 лютого були питання забезпечення дотримання законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян; взаємодії з органами місцевого самоврядування, координація територіальних центральних органів виконавчої влади. У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні повноваження та обов’язки районної державної адміністрації, а від 24.02.2022 – районної військової адміністрації, зазнали суттєвих змін. Відтак, попри виконання своїх поточних обов’язків пріоритетними напрямками були та є — оборонна діяльність, надання гуманітарної допомоги та в цілому  забезпечення виконання повноважень, передбачених Законом України «Про правовий режим воєнного стану», ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», ЗУ «Про військовий обов’язок та військову службу» та інших нормативно правових актів у цих сферах.

Також правоохоронці, силовики, а також керівництво військових структур та центральних територіальних органів виконавчої влади розповіли про роботу своїх установ у цьому році.

Коротко про роботу Дрогобицької РВА у 2022 році за напрямками:

Агропромисловий розвиток району

У галузі сільського господарства району здійснюють діяльність 66 підприємств, в т.ч. 28 фермерських господарств, з них 8 сімейних ФГ.

Спеціалізація сільськогосподарських підприємств: рослинництво, тваринництво, птахівництво, садівництво, квітникарство.

У 2022 році зареєстровано 5 фермерських господарств: — СФГ «Ортиницьке» «Дережичі» с. Дережичі,- СФГ «Добробут» с. Биків, — ФГ «Лучком» с. Бистриця,- СФГ «Буковин-Добробут» с.Верхній Дорожів.   

Під урожай  2022 року с/г підприємствами посіяно понад 15 тисяч га сільськогосподарських культур, що на 1665 га більше відповідно до 2021 року. Зернових культур зібрано 92 %, технічних культур, картоплі та овочів – 100%.

Під урожай 2023 року посіяно – близько 7000 га озимих культур, що на 2394 га більше відповідно до 2022  року.

За 11 місяців  2022 року вироблено: молока — 1653 т.,

м’яса — 4073 т.,

яєць — 21,108  млн шт.

За період з 2 травня до 21 листопада 2022 року зареєстровано 68 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення  на загальну  площу 1225,4 га, 10 договорів про передачу права землекористування. В результаті чого сільськогосподарськими підприємствами додатково залучено до обробітку 1225,4 га земель сільськогосподарського призначення, а відтак збільшено виробництво зернових, технічних культур та картоплі.

У Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки взяло участь 11 суб’єктів господарювання. Залучено – 855,05 тис.грн.

У 2022 році   реалізовувались інвестиційні проекти в галузі  тваринництва:

— завершено будівництво тваринницького приміщення для утримання великої рогатої худоби ФГ «ЕКО-ФЕРМА ШАРОЛЕ» с. Залужани;

— завершено будівництво тваринницького приміщення для безприв’язного утримання ВРХ СФГ «ЧароДійка» с. Городківка;

— проводилася реконструкція тваринницького приміщення для утримання ВРХ ТзОВ «Довге» с.Довге;

–         завершено реконструкцію тваринницького приміщення для утримання ВРХ ТзОВ «Світанок» с. Ясениця Сільна.

 Промислова галузь

Проведено аналіз діяльності на території району найбільш економічно-активних СПД, а саме 72 суб’єктів господарювання, в тому числі 48 промислових, де переважає машинобудування, легка промисловість, харчова промисловість.

Частина підприємств тимчасово призупинила діяльність при збереженні виробничого обладнання, готові до зміни діяльності, у тому числі для військових потреб.

На сьогоднішній день у  Дрогобицький район релокувалось 22 підприємства з різних регіонів України.

На Львівщині у 2022 році діяла Програма підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану за двома напрямками допомог.

З 22 релокованих підприємств на територію Дрогобицького району 7 СПД взяло участь у безповоротній допомозі, а саме на 100,0 тис. грн.

На даний час на релокованих підприємствах працює вже понад 90 працівників, які переїхали разом з суб’єктами господарювання та понад 100 осіб з числа місцевих мешканців.

Другий вид допомоги – на закупівлю обладнання підприємствам харчової, легкої і машинобудівної промисловості від 20 до 500 тис. грн

10 суб’єктів підприємницької діяльності району взяло участь у Програмі та відповідно отримали кошти.

Фінансово-господарської діяльності

Аналізуючи  доходи територіальних громад Дрогобицького району за  2022 рік  в розрізі податків бачимо, що найбільшу питому вагу в складі доходів бюджету   займають надходження податку на доходи фізичних осіб, зокрема:  по Борислаській громаді ( 59.0%), Дрогобицькій (60.5%),  Меденицькій (47.8 %) Східницькій (42.9 %) та Трускавецькій (51% ).

Протягом січня- листопада 2022 року надходження податку на доходи фізичних осіб, склали 740,4 млн.грн., або 105,5%. До відповідного періоду минулого року надходження збільшились на  52,8 %.

Податку на  майно  протягом  січня -листопада 2022 року до бюджетів територіальних громад  надійшло 186,9 млн.грн., що становить 113,1%. Єдиного податку надійшло 170,9 млн.грн. що становить 106,9%.  По  громадах забезпечили  Борисласька ( 106,0 %),  Дрогобицька (105,4%),  Трускавецька (108,2 %),  Меденицька (113,8 %) та Східницька  (114,8 %)  .

Отримано субвенції з ОТГ та спрямовано на поповнення матеріального резерву територіальної оборони згідно Програми підтримка територіальної оборони та підготовки населення Дрогобицького району до участі в русі національного спротиву на 2022 рік в загальній сумі 2 млн.170 тис. грн:

— з бюджету Східницької селищної ради в сумі 225 тис.грн.

— з бюджету Бориславської  міської  ради в сумі 300 тис.грн;

— з бюджету Дрогобицької міської  ради в сумі 930 тис.грн;

— з бюджету Меденицької селищної ради в сумі 415 тис.грн;

— з бюджету Трускавецької міської ради в сумі 300 тис.грн.

Отримано субвенції з обласного бюджету в сумі 400 тис. грн та спрямовано управлінню праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА на проведення відшкодування витрат перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій населення.

Освіта, культура, молодь та спорт району

У 2022 році організовано 31 культурний захід.

Враховуючи введення воєнного стану,  освітня сфера зазнала змін. Так, заклади освіти району перейшли на очну та змішану форму навчання. Всього 51 очно, 28 змішано.

Проведено роботу щодо забезпечення ТГ району шкільними автобусами для організованого підвезення учнів (Східницька ТГ – 1, Трускавецька ТГ – 1, Дрогобицька ТГ — 2);   

Протягом звітнього року Дрогобицький район отримав 170 хромбуків, які в подальшому були розподілені між закладами освіти територіальних громад.

14 випускників шкіл району, які за результатами мультипредметного тестування, отримали 600 балів (2 – Борислав, 1 – Східниця, 1 – Трускавець, 10 — Дрогобич) нагороджено у Львівській ОДА.

Організовано та проведено відкритий чемпіонат Львівської області з велосипедного спорту на шосе пам’яті заслуженого майстра І. Романишина, а також благодійний турнір з міні-футболу серед силових структур м. Дрогобича.

Спільно З БФ «Коло» та іншими партнерами організовано:

— виставку-аукціон «Мистецтво нескорених»;

— фотовиставку документальних світлин «Україна Шлях до перемоги»;

— виставку Трипільської культури «Закодована країна». 

Захист і підтримка дітей та сімей з дітьми

Протягом  2022 року належна увага була приділена питанням захисту прав дітей, зокрема, охороні дитинства, попередження і подолання дитячої бездоглядності та безпритульності.

Проведено 46 засідань комісії з питань захисту прав дитини.

Протягом 2022 року здійснено нагляд за дотриманням прав 8 усиновлених дітей про що складено відповідні акти.

Скеровано на навчання, як кандидатів в усиновлювачі 3 подружні пари та одного кандидата в опікуни, піклувальники.

Проводилась робота щодо внесення інформації до ЄІАС «Діти» стосовно 110 дітей, які переміщені з інших областей в Дрогобицький район.

Здійснено 5 виїздів у сім’ї. За результатами виїздів 10 дітей поставлено на облік дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Виявлено 30 дітей, яким надано статус дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Усіх дітей влаштовано на сімейні форми виховання.

На території Дрогобицького району функціонують заклади із цілодобовим перебуванням дітей:

— ДБ “Оранта” м. Дрогобич, в якому перебуває 22 дитини.

— ДБ «Оріана» м. Борислав, перебуває 10 дітей.

— КЗ ЛОР «Бориславська санаторна школа І-ІІІ ст.».

— КЗ ЛОР НРЦ І-ІІ ст. «Гармонія» -69 дітей.

— КЗ ЛОР «Нагуєвицька спеціальна школа І–ІІ ст.» — 96 дітей.

— КЗ ЛОР «Підбузька спеціалізована мистецька школа-інтернат ІІ-ІІІ ст. «Мала академія мистецтв ім. Е.Миська» — 92 дітей.

Протягом 17-21 грудня 2022 року проводились благодійні акції до свята Святого Миколая в рамках якого надано 520 наборів та цінних подарунків для дітей пільгових категорій з Дрогобицького району.

Соціальний захист населення

Повномасштабне вторгнення рф в Україну стало викликом для всіх сфер, не винятком стала і соціальна  сфера, яка опікується найбільш вразливими і малозахищеними категоріями населення, а в період війни ще і внутрішньо переміщеними особами.

Станом на 20.12.2022 року загальна сума профінансованих коштів з державного бюджету на соціальні виплати становить  114 980,4тис.грн., кількість одержувачів 6 654 особи, це зокрема ті, які отримали соціальні допомоги, пільги, субсидії тощо.

— 52жителям району встановлено  статус «Багатодітна сім’я»;

— 99 жителям району встановлено статус «Дитина з багатодітної  сім’ї».

Станом на 20.12.2022 року 102 ветеранам війни виплачено щорічну разову грошову допомогу на загальну суму 151 003 грн. .

176 осіб отримали грошову допомогу “пакунок малюка” на загальну суму 1 189,9 тис.грн. 

Незважаючи на воєнний стан забезпечено санаторно-курортне лікування  43 особам в санаторіях «Батьківщина», «Слава», «Джерельний», «Алмаз», «Кристал», «Перемога».

Встановлено статус “Член сім’ї загиблого” 19 особам, з числа родин загиблих Захисників України.

20 дітям з інвалідністю надано реабілітаційні послуги.

83 особам щомісячно виплачується компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги.

Загальна сума виплачених коштів за рахунок місцевого бюджету становить -299,5тис.грн.

З метою контролю за достовірністю та повнотою інформації відпрацьовано   23 206 невідповідностей. В ході перевірок виявлено 27 порушень, повернуто до бюджету коштів в сумі 318,2 тис. грн.

Відповідно до Указу Президента України було вручено 5 державних нагород матерям, які удостоєні почесного звання «Мати-Героїня».

Забезпечено  підбір 37 дітей з числа Захисників України на відпочинок та оздоровлення.

Пріоритетом в роботі в період дії воєнного стану стала соціальна підтримка ВПО.

Станом на 20.12.2022 р. в районі взято на облік 48 759  внутрішньо переміщенихосіб, з них  11 305 дитини.

11 822 ВПО вибули з району у зв’язку із зміною місця проживання чи поверненням додому, та їм скасовано довідки.

Перебуває на обліку 36 593 особи, що становить 14% від загальної кількості ВПО у Львівській області (244 837 осіб).

Станом на 20.12.2022р. опрацьовано і призначено 29 701 заяву про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Загальна сума виплачених коштів з державного бюджету для надання адресної допомоги на проживання ВПО становить 481 424,0 тис.грн.

Щомісячна сума допомоги ВПО розрахована виходячи з таких розмірів:

— для працездатних осіб  – 2000 грн. – на одну особу;

— для дітей та осіб з інвалідністю – 3000 грн. – на одну особу.

При Дрогобицькій районній військовій адміністрації створено консультативно — координаційний центр для внутрішньо переміщених осіб, який розпочав свою роботу за адресою: м. Дрогобич, вул.22 Січня, 28.

Станом на 20.12.2022р. до консультативно-координаційного центру звернулося 1104 жителів району з числа внутрішньо переміщених осіб.

Протягом всього періоду роботи центру працюють психологи  та юристи,  які надали за результатами опрацьованих анкет всього 224 консультацій ВПО, включаючи он-лайн консультації,  зокрема  100 психологічних та 124  юридичних консультації.

Житлово-комунальне господарство та містобудівна діяльність

Впродовж 2022 року забезпечувалася цілеспрямована робота на підтримку житлово-комунального господарства району.

Для створення додаткових місць для тимчасового проживання ВПО, на території району проведено реконструкцію наступних об’єктів:

— Бориславського професійного ліцею. Завершено 100%. Планова кількість  ВПО – 75. Виділено коштів з обласного бюджету 3,367 млн.

— Стебницький професійно-технічний ліцей. Гуртожиток на вул. В. Великого, 2 м. Стебник. Роботи завершено 100%. Планова кількість  ВПО — 50. Виділено коштів з обласного бюджету   — 7,156 млн.

— Реконструкція гуртожитку на вул. А.Мельника, 4а в м. Стебнику. Завершено 100%. Планова кількість ВПО – 150. Виділено коштів з обласного бюджету   — 11 млн.

— Капітальний ремонт гуртожитку №1 ДДПУ імені І.Франка на вул. В.Великого,3 Планова кількість  ВПО – 581.Виділено коштів з обласного бюджету   — 15  млн.

— Капітальний ремонт  внутрішніх інженерних  мереж будівлі гуртожитку Державного навчального  закладу «Меденицький професійний ліцей» потенційна кількість  створених місць для ВПО 250. Розмір фінансування – 2 млн грн.

— На капітальний ремонт для облаштування місць тимчасового перебування ВПО третього корпусу Комунального закладу «Підбузький геріатричний пансіонат» у розділі «котельні» з обласного бюджету виділено 1 млн. 083 тис. грн.

— Завершено роботи з реконструкції харчоблоку Меденицького професійного ліцею. Вартість робіт 1млн. 800 тис. грн. Вказані приміщення будуть використовуватись в тому числі для харчування ВПО розміщених в Меденицькій ОТГ.

Із запровадженням воєнного стану в Україні було забезпечено організацію:

— транспорту для відправлення військовослужбовців: в межах району – 60 рейсів, в межах області  – 101, за межі області – 43, сумарною  протяжністю близько 42 000 км., на що зосереджено та спрямовано понад  4300 літрів пального.

— також транспортного забезпечення та доставки гуманітарних вантажів.

— евакуаційного потягу «Дніпро – Дрогобич» з наступним довезенням громадян до кордону. Всього забезпечено перевезення 1116 осіб;

— матеріального забезпечення підрозділів ЗСУ піщано-гравійною сумішшю, паливно-мастильними матеріалами, технікою;

— під час паливної кризи березня-травня 2022 організовано відпуск паливно-мастильних матеріалів об’єктам критичної інфраструктури у необхідних їм кількостях. Створено резерв пального для потреб спеціальних споживачів, для чого задіяно 3 АЗС.;

— здійснено обстеження територій, на яких можливе розміщення тимчасових або капітальних споруд для проживання внутрішньо переміщених осіб;

— організовано проведення благоустрою на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення на території Східницької ОТГ (Бухівський перевал). До вказаних робіт залучено 47 внутрішньо-переміщених осіб.

Скеровано 74 об’єкти на зміну тарифу, як для побутових споживачів у зв’язку із поселенням ВПО.

Надано консультативно-методичну допомогу суб’єктам господарювання на отримання компенсації з державного бюджету витрат на комунальні послуги.

У 2022 році відділом архітектури та містобудування видано:

— десятки будівельних паспортів на будівництво житлових, садових та дачних будинків; паспорти прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності;

— містобудівні умов та обмежень на забудову земельних ділянок, а також висновки про погодження землевпорядної документації.

Цивільний захист та оборонна сфера

Робота районної військової адміністрації впродовж 2022 року була спрямована на ефективну реалізацію державної політики з питань оборонної діяльності, виконання заходів з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Проведено роботу по формуванню ДФТГ Дрогобицького району, здійснено реєстрацію та видачу посвідчень добровольців.

Створення ДФТГ дало змогу взяти низку важливих об’єктів критичної інфраструктури під охорону. Організовано несення добровільними формуваннями спільно з поліцією патрулювання Дрогобицького району.

Проведено 38 практичних занять з вогневої підготовки для військових формувань, 42 наради з командуванням ТрО та ДФТГ.

Реалізовувались визначені заходи згідно затвердженого Плану територіальної оборони району.

Здійснено 3 поїздки у зону бойових дій для доставки гуманітарної допомоги, підтримання морального духу військовослужбовців, а також підписано 3 меморандуми з місцевою владою.

Спільно з військовими частинами оганізовано пункти візуального спостереження та пункти протиповітряної оборони.

У звітному періоді було створено робочу групу по перевірці постановки на тимчасовий військовий облік внутрішньо переміщених осіб чоловічої статі від 18 до 60 років, які прибувають на територію Дрогобицького району у зв’язку із евакуацією із зони бойових дій. За результатами діяльності робочої групи вручено 795 повісток.

Видано низку наказів щодо розміщення особового складу військових частин.

Забезпечено безперебійну роботу військово лікарської та призивної комісій.

З метою виконання визначених завдань під час дії комендантської години в умовах правового режиму воєнного стану утворено комендатуру Дрогобицького району, яку очолив мій перший заступник Роман Шлярп.

Запроваджено систему пропускного режиму. Затверджено зразок, бланк та порядок видачі, використання перепусток.

Загалом видано понад 4700 перепусток працівникам об’єктів критичної інфраструктури, органів місцевого самоврядування, представникам волонтерських організацій тощо.

Проведено роботу по переведенню органів управління та сил цивільного захисту ланок  територіальних громад Дрогобицького району у готовність до виконання завдань в особливий період.

Затверджено план реагування на надзвичайні ситуації Дрогобицького району.

Завдяки програмі, яка дозволила створити матеріальний резерв для  запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в поточному році, забезпечено паливно-мастильними матеріалами військові формування що дислокуються на території району: ДП 5640л., А95 — 3190л.

Визначено потребу, кількість та місця встановлення блок-постів та спостережних постів та реалізовано їхній монтаж, а згодом і демонтаж.

Спільно з ОТГ проведено роботу по облаштуванню стаціонарних пунктів обігріву населення  та про забезпечення об’єктів критичної інфраструктури автономними засобами генерації електроенергії та тепла. На разі, підготовлено 41 Пункт Незламності.

Гуманітарна діяльність

Від   початку  оголошення  військового стану  в Україні   районна військова адміністрація  активно включилася  у щоденну  роботу щодо надання та забезпечення  гуманітарною  допомогою військовослужбовців  та  внутрішньо переміщених осіб.

Так, спільно з партнерами проведено наступні заходи:

— з ГО «Паляниця» проведено реєстрацію 400 ВПО для отримання допомоги від фінансової криптобіржі «Бінанс». Так, ВПО виплачено загальну суму близько 90000 доларів США на електронні гаманці, що становить понад 3 млн. грн.

— проведено реєстрацію ВПО на фінансову допомогу від Чеської гуманітарної організації «Людина в біді». Загалом було зареєстровано понад 1800 сімей, яким видано допомогу на загальну суму понад 11 млн грн.

— особам похилого віку, які проживають в приватному секторі та у колективних притулках надано допомогу від Швецької гуманітарної організації Helpage International у забезпеченні продуктами харчування, засобами гігієни.

— з Чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» організовано гаряче харчування для ВПО, які проживають у колективних притулках, а також забезпечено 5 колективних притулків  району побутовою технікою.

— укладено договір про співпрацю з Міжнародним медичним корпусом, який забезпечив колективні притулки району зимовим дитячим одягом, теплими ковдрами та обігрівачами, генераторами.

— укладено договір про співпрацю  з Управління верховного комісара у справах біженців, які за нашої ініціативи проводять капітальний ремонт в Дрогобицькому коледжі нафти і газу, а також проводять заміну вікон та дверей у Дрогобицькому механіко-технологічному коледжі.

— забезпечено військовослужбовців, які проходять реабілітацію в районі медикаментами, обігрівачами, ковдрами, побутовою технікою, в тому числі технікою  та засобами для їх дозвілля, спортивним інвентарем.

— забезпечено військові частини пиломатеріалами, будівельними матеріалами, інструментами, меблевою фурнітурою, продуктами харчування та засобами гігієни.

— в межах благодійного проекту «Хліб для вимушено переміщених осіб» групою компаній «Кернел» та благодійним фондом «Коло» забезпечено ВПО, ЗСУ та НГУ 59 тонами борошна.

— отримано гуманітарну допомогу від продовольчої та  сільськогосподарської організації  ООН (ФАО), де ТзОВ «Літинське» отримало тимчасові засоби для зберігання зерна -19 рукавів; ТзОВ «Медвежа Воля» -5 рукавів.

— аграрії району отримали насіння сільськогосподарських культур понад 12 тонн, картоплі-53 тонни.

— отримано 3987 подарункових наборів від UNICEF нового теплого одягу для дітей вікової категорії від 2 до 14 років. А також понад 10т. медичного обладнання від медичної  клініки в місті Раштад, яке передано громадам Дрогобицького району а також  іншим медичним закладам України.

Організовано приймання та передачу гуманітарних вантажів близько 35 тон.

В розрізі країн благодійників: Польща, Швеція, Данія, Франція, Іспанія, Німеччина, Чехія та інші.

В розрізі міжнародних агенцій та фондів: Агентство США з міжнародного розвитку (USID), БФ Міжнародний медичний корпус (UNICEF), Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need), Міжнародна гуманітарна організація «Help Age International», Данська рада у справах біженців.

В розрізі громадських та благодійних організацій: Благодійний фонд «Коло», Благодійний фонд «Серце допомоги», Благодійний фонд «Святого Юди Тадея», Благодійний фонд «Рокада», Благодійний фонд «Карітас»,  Громадська організація «Спілка України «Антикорупція», ГО «МГО «Антей», Чин ордену Братів Боніфратрів, БФ «Братів Дуліб‘яників», ГО «Самооборона Борислава», мережа магазинів «Алло», низка релігійних громад та інші.

Для потреб внутрішньо переміщених осіб Харкова, Києва, Ізюма, Сіверодонецька, Сум, Донецька, Ірпіня, Миколаєва, Херсона та інших міст та сіл організовано приймання, сортування та видачу речей першої необхідності (одягу, взуття, продуктів харчування, засобів особистої гігієни, комплектів постільної білизни тощо), отриманих від вітчизняних та зарубіжних благодійників.

Для потреб військовослужбовців, які відбувають до місць виконання бойових завдань, сформовано та передано понад 8029 індивідуальних продуктових наборів.

 В цілому отримано та передано значну кількість гуманітарної допомоги, зокрема:

— продукти харчування, медикаменти, одяг, засоби гігієни та інше – орієнтовно 35 т;

— медичне обладнання, а саме апарати штучної вентиляції легень, хірургічного, стоматологічного та гінекологічного обладнання, апарати УЗІ, кардіографи, стерилізаційні та маніпуляційні шафи, операційні столи, лампи, кушетки тощо, яке було передано медичним закладам району.

— військову амуніцію, а саме: сотні бронежилетів, плитоносок, бронепластин, рюкзаків, наколінників/налокітників, аптечок, костюмів польових, берців, спальних мішків, турнікетів, карематів, шоломів, плащів дощовиків, протигазів, курток утеплених, десятки тепловізорів, павербанків, квадрокоптерів, білизни, черевиків, старлінків, бензопилів, буржуйок, обігрівачів, тактичних рукавиць, рацій, військових форм, безпровідних контролерів, сіток маскувальних, шкарпеток, еко фло, бандерапаверів, ноутбуків, принтерів, акумуляторів, коліс вантажних та легкових, національної символіки та інше. Для військових та силових структур передали понад 20 т палива.

Завдяки визначеним законом повноваженням, співпраці з партнерами та допомозі небайдужих громадян для військових вдалось відправити близько 350 автомобілів, серед яких десятки автобусів, грузових автомобілів, автомобілів швидкої медичної допомоги та інших одиниць техніки

Share this post

scroll to top