Екоініціатива “Прощавай синтетична губка”. Екологічні рішення для побуту

Замість старої синтетичної губки – нова натуральна!

5 грудня, з 15 до 16 год громадська сортувальна станція “Дро Еко.Логічний” розпочне екоініціативу “Прощавай синтетична губка”, яку започаткувала херсонська сімейна ферма з вирощування натуральних губок з люфи Family Loofa.

Мета такої ініціативи: вберегти довкілля від негативних наслідків розкладання використаних синтетичних губок в довкіллі. Адже викинута губка не піддається переробці і розпадається на мікропластик, а єдиний безпечний спосіб її утилізації – високотемпературне спалювання.

Зважаючи на платний варіант утилізації синтетичних губок, заміна на натуральну губку відбувається за символічну плату в 10 грн, аби покрити ці витрати.

У межах екоініціативи будь-хто можете принести на сортувальну станцію “Дро Еко.Логічний” використані синтетичні губки.

Всі вони будуть відправлені на високотемпературне спалювання.

Зробімо маленький крок вперед на екологічному шляху разом зі станцією “Дро Еко.Логічний” та натуральною губкою від Family Loofa!

Довідково: громадська сортувальна станція “Дро Еко.Логічний” – соціальний екологічний проект, що займається збором вторсировини від кінцевого споживача та компаній для очищення та зменшення і попередження забруднення довкілля шляхом проведення акцій прибирання, веденням просвітницької роботи серед населення. Мета проекту: усунення наявних та запобігання потенційних екокатастроф, що пов’язані з побутовими відходами, на рівні м. Дрогобич та територіальної громади; навчити мешканців роздільному збору відходів. Станція знаходиться за адресою: м. Дрогобич, вул. Війтівська Гора, 48 (в дворі).

Люфа – рослина з родини гарбузових, з вигляду нагадує великий огірок, чи кабачок. В східних культурах недостиглі плоди вживаються в їжу. При достиганні має таку ж структуру, як і губка. Повністю природний продукт після використання не тільки не завдає шкоди довкіллю, а й приносить користь, адже повністю розкладається в грунті та стає добривом. Виготовляють такі губки на сімейній фермі Family Loofa на Херсонщині в селі Каїри.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top