Київська IT-компанія відмовила у співбесіді через українську мову. У пріоритеті — російська

Антон Капелюшний повідомив, що рекрутери київської IT-компанії TechExpace, яка також має назву Affreact, відмовили йому у співбесіді через те, що він спілкується українською мовою.

Про це він написав у Facebook 20 жовтня та виклав скриншоти листування.

За словами Капелюшного, він домовився з HR-менеджеркою про онлайн-інтерв’ю. Після чого у нього поцікавилися про те, як у нього «справи з російською мовою».

Хлопець відповів, що розуміє російську та припустив, що в офісі розуміють і українську, якою він спілкується. Рекрутерка відповіла, що «у пріоритеті російська».

19 жовтня HR-менеджерка написала, що співбесіду скасували. За її словами, Капелюшному не можуть запропонувати позицію, оскільки він «бажає спілкуватися українською».

У коментарях до допису хлопець зазначив, що після розголосу історії з ним ніхто з компанії не зв’язувався. Згодом Капелюшний написав, що інша рекрутерка, з якою мала бути співбесіда, написала йому вибачення.

https://www.facebook.com/anton.kapelushny/posts/10220444201880754

Нагадаємо, у липні активістка руху «Відсіч» Вікторія Юхимець заявила, що компанія Columb Trade не взяла її на роботу через те, що вона розмовляє українською. Після розголосу інциденту компанія вибачилася перед дівчиною та звільнила ейчара.

14 липня Конституційний Суд визнав конституційним закон про функціонування української мови як державної. Він, зокрема, передбачає, що у сфері обслуговування до вас повинні звертатися українською мовою.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top