У Львівській області вводять надзвичайну ситуацію!

Кабмін мав намір ввести режим надзвичайної ситуації у Львівській області ще 21 березня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Ми сьогодні прийняли кілька важливих рішень, в тому числі введення режиму надзвичайних ситуацій ще в 3 регіонах України, всього в 6 регіонах вже введено. Очевидно, завтра доведеться ввести ще, тому що сьогодні і Львів, і Харків приєдналися, на жаль, до сумної статистики”, – сказав прем’єр. Він зазначив, що зараз уряд працює цілодобово, в тому числі в суботу та неділю.

Власне, про введення режиму надзвичайної ситуації з 24 березня повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький. Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«За підсумками засідання ухвалили рішення про визначення ситуації, що склалася на території області у зв’язку з поширенням ГРВІ, спричиненої коронавірусом, як надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня», – зазначив Максим Козицький.

Щойно відбулось позачергове засідання обласної комісії ТЕБ і НС. За підсумками засідання ухвалили рішення про визначення…

Geplaatst door Максим Козицький op Maandag 23 maart 2020

Усі органи переведено у режим роботи у в умовах надзвичайної ситуації. Комісія сформує перелік підприємств, що забезпечуватимуть життєдіяльність області.

«Головне питання: чи працюватимуть завтра підприємства, які працювали сьогодні? Відповідь: так працюватимуть! Рішення про закриття ніхто не приймав», — запевнив міський голова Львова Андрій Садовий.

Керівником робіт із ліквідації наслідків епідемії визначили профільного заступника голови ОДА Іван Собка. Він має визначити склад та структуру штабу, що напрацює план заходів із ліквідації наслідків.

❗Від опівночі на Львівщині – надзвичайна ситуаціяТаке рішення щойно ми прийняли на засіданні комісії ТЕБ і НС у…

Geplaatst door Юрій Холод op Maandag 23 maart 2020

Що таке надзвичайна ситуація?

Обстановка на окремій території чи суб’єкті господарювання або водному об’єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, викликана катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, застосуванням засобів ураження або іншою небезпечною подією.

 Загальні ознаки НС:

  • наявність або загроза загибелі людей;
  • значне погіршення умов життєдіяльності;
  • істотне погіршення стану здоров’я людей;
  • заподіяння економічних збитків.

У нинішньому випадку – мова йде про подолання надзвичайної ситуації, пов’язаної з коронавірусом. Її офіційна назва – Медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня.

В її умовах спочатку влада забезпечить підтримку медичних працівників, лікарень та інформаційного забезпечення населення.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top